Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Στην χλιδάτη τουαλέτα του ΑΠΘ...

"Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις σχετικά με τις υπέρογκες σπατάλες στο ΑΠΘ, ενώ η "χρυσή" τουαλέτα των 30.000 ευρώ αποτελεί πλέον το μοναδικό θέμα συζήτησης στην πανεπιστημιακή κοινότητα.
Ωστόσο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", οι αντιδράσεις και τα σχόλια που δημιουργήθηκαν, δεν εμπόδισαν τη διοίκηση της εταιρίας να λάβει από την Γενική Συνέλευση, δηλαδή την Σύγκλητο του πανεπιστημίου, την έγκριση για τον απολογισμό του 2011 και τον προϋπολογισμό του 2012.
Σχεδόν ομόφωνα, με μία μοναδική εξαίρεση, τα μέλη της Συγκλήτου ενέκριναν με τις πράξεις και τις ενέργειες της διοίκησης και την εξουσιοδότησαν να συνεχίσει το έργο της.
Δηλαδή, οι κοσμήτορες των Σχολών, οι πρόεδροι των τμημάτων, οι σύλλογοι των φοιτητών και οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν φάνηκαν να πτοούνται από τις αποκαλύψεις για την κατάχρηση του δημόσιου χρήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος και ο αναπληρωτής πρόεδρος της Εταιρίας, δηλαδή ο πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος και ο αντιπρύτανης Ιωάννης Παντής είχαν επιδοθεί προχθές σε έναν μαραθώνιο επαφών με τα μέλη της Συγκλήτου, προκειμένου να τα πείσουν πως όλα βαίνουν καλώς στην Εταιρία Αξιοποίησης και Διαχείρισης, Από ό, τι φάνηκε, τα κατάφεραν. Όπως έγινε γνωστό, η πλειονότητα των έργων που πλήρωσε η εταιρία έγινε με απευθείας ανάθεση, καθώς δεν είναι υποχρεωμένη από το νόμο να προκηρύξει διαγωνισμό.
Έτσι, στην Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας δεν θεωρούνται παράλογες οι δαπάνες των 30.000 ευρώ για την ανακαίνιση της τουαλέτας του ΑΠΘ, οι 430.000 ευρώ για τον σχεδιασμό και τον εσωτερικό κανονισμό της Εταιρίας και του μισού εκατομμυρίου ευρώ για την δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων.
Ας σημειωθεί επίσης, ότι η διοίκηση του ΑΠΘ έχει ήδη ανοικτούς λογαριασμούς με τη Δικαιοσύνη, αφού έχει διαταχθεί έρευνα για το πολύκροτο ταξίδι του πρύτανη Γιάννη Μυλόπουλου στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να γίνει κουμπάρος, με έξοδα του ΑΠΘ, καθώς και το σκάνδαλο με τη δωρεά ενός iphone από τον αντιπρύτανη Γιάννη Παντή στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη προκειμένου να την πείσει να αναλάβει χρέη καθηγήτριας.
Το απίστευτο όργιο σπατάλης
Το ΑΠΘ δαπάνησε 30.000 ευρώ για να ανακαινίσει την τουαλέτα του πρύτανη, 430.000 ευρώ για το σχεδιασμό του εσωτερικού κανονισμού της Εταιρείας και 500.000 ευρώ για τη δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων.
Διατέθηκαν επίσης 56.000 ευρώ για τη σύναψη συμφωνίας με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ στο οποίο γενική γραμματέας είναι η επίκουρη καθηγήτρια Ελπίδα Κολοκυθά, επί χρόνια στενή συνεργάτης του πρύτανη Γιάννη Μυλόπουλου."

πηγή: news247

Άλλοι τρώνε με χρυσά κουτάλια κι άλλοι χέζουνε σε χρυσές τουαλέτες...


2 σχόλια:

  1. Έχω κατουρήσει στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, είμαι υπότροπος σαν τον ΠΑΟΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. lol
    Εννοείται ρε noname... να μην σου πω ότι για κατούρημα έπρεπε να φας και πρόστιμο 20,000 ευρώ αλλά και μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή