Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012

Ελα ρε πετα το εδω να πούμε... Στα 'ρχίδιασ...

"Την ίδια ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση διατηρεί ανοιχτό τον φάκελο για τη συνέχιση των παραβιάσεων της κοινοτικής νομοθεσίας, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ζακύνθου, όπως καταγγέλλει το WWF Ελλάς, δεν έδωσε λύση στο μείζον πρόβλημα του υπερκορεσμένου χώρου ταφής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) που εξακολουθεί να λειτουργεί στην καρδιά του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου!
Ο κορεσμένος - από επταετίας - χώρος ταφής στο όρος Σκοπός στον πυρήνα του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου, συνεχίζει να προκαλεί ρύπανση, λόγω της διαρροής στραγγισμάτων και σκουπιδιών στη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου του Λαγανά. Για την αντιμετώπιση αυτού του χρονίζοντος προβλήματος, κινήθηκε και ολοκληρώθηκε η διαδικασία για δημιουργία νέου ΧΥΤΥ στη θέση Λίβα που βρίσκεται μερικώς εντός των ορίων Καταφυγίου Άγριας Ζωής. Το Περιφερειακό Συμβούλιο γνωμοδότησε αρνητικά σχετικά με τον προτεινόμενο ΧΥΤΥ δυστυχώς όμως, δεν έκανε κανένα βήμα ως προς την επιβεβλημένη τροποποίηση ή νέα χωροθέτηση.
Για τις περιβαλλοντικές οργανώσεις Αρκτούρος, Αρχέλων, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Καλλιστώ, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Greenpeace, MEDASSET, MΟm και WWF Ελλάς η απομάκρυνση του χώρου ταφής από το Εθνικό  Θαλάσσιο Πάρκο τίθεται ως απόλυτη και αυτονόητη άμεση προτεραιότητα.
Η τοπική κοινωνία και οι αρμόδιοι φορείς δεν μπορούν πλέον να κωφεύουν απέναντι σε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα που πέραν όλων των άλλων πλήττει και την αξιοπιστία της χώρας μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο."

Τον φαντάζομαι σαν να είναι μπροστά μου ο οδηγάρας της σκουπιδιάρας με τον συνάδελφο...

"Έλα ρε ναπούμε, ποια Καρέτα Καρέτα και παπαριές να πούμε, πέτα τα εδώ να πούμε να τελειώνουμε να πούμε, έχει και μπάλα σήμερα ναπούμε" χριτς χριτς -ξύνοντας τα'ρχίδιατ-

Πηγή: topotniki.gr -το άρθρο εδώ-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου